SSD upgrade kit voor veeleisende gebruikers

We testten de 240 GB versie van Kingston’s HyperX SSD Upgrade Kit. Kingston mikt met de HyperX SSD’s op gamers en iedereen die hoge prestaties verwacht.

We testten de 240 GB versie van Kingston’s HyperX SSD Upgrade Kit. Kingston mikt met de HyperX SSD’s op gamers en iedereen die hoge prestaties verwacht.


Wanneer we het stevige doosje van de upgradekit openen, zien we meteen de 2,5-inch Kingston HyperX 240 GB SSD. In dezelfde mousse vinden we een bracket en de schroefjes voor montage in een 3,5-inch schijfcompartiment. Ook een cd-rom met software en handleidingen, een SATA-kabel en een multi-bit schroevendraaier behoren tot het pakket.


Toch is het meest opvallende onderdeel de USB-enclosure met bijbehorende USB-kabel. Deze behuizing kan je gebruiken om de oude 2,5″ harde schijf in te bouwen bij een upgrade van een notebook. Dat is niet alleen handig om de data naar de nieuwe SSD te kopiëren, maar uiteraard kan je deze achteraf blijven gebruiken als externe harde schijf.


Technisch

Kingston mikt met de HyperX SSD’s op gamers en iedereen die hoge prestaties verwacht. Deze serie SSD’s gebruikt de tweede generatie SandForce Controller SF-2281 die SATA Rev 3.0 ondersteunt met doorvoersnelheden tot 6 Gb/s. Kingston gebruikt Intel 25nm MLC NAND flash geheugen componenten. De fabrikant geeft zelf een maximale, sequentiële schrijfsnelheid van 510 MB/s en een maximale, sequentiële leessnelheid van maar liefst 555 MB/s op. De Mean Time Between Failures (MTBF) bedraagt 1.000.000 uren. Tot slot ondersteunt de SSD S.M.A.R.T., TRIM en Garbage Collection.


Migratie

Wanneer je de SSD wil gebruiken als upgrade voor een bestaand systeem is het uiteraard handig als je de inhoud van de harde schijf kan kopiëren naar de SSD. Daartoe levert Kingston Acronis True Image HD mee. We herstarten ons systeem en booten vanaf de meegeleverde cd-rom. Helaas is de software niet Nederlandstalig.


We selecteren ‘Clone Disk’ en volgen de wizard. Even later krijgen we de volgende boodschap te zien: ‘Disk cloning was successfully completed’. Het systeem is nu geconfigureerd met twee opstartbare schijven. Om te kunnen booten vanaf de nieuwe SSD, moet je in het BIOS nog de opstartvolgorde bepalen. We kiezen voor de SSD als ‘first boot device’ en bewaren de wijzigingen. Vanaf nu start ons systeem met de SSD op. De bestaande harde schijf kan je nu desgewenst formatteren en gebruiken als opslagschijf.


Conclusie

De Kingston HyperX Upgrade Kit 240 GB SSD is de ideale uitbreidingskit voor veeleisende gebruikers. Dankzij de meegeleverde Acronis True Image HD software kan je eenvoudig de inhoud van je oude schijf ‘klonen’ naar de nieuwe SSD. De resultaten van onze benchmarks liegen er niet om en tonen aan dat dit een zeer capabele SSD is. Enig nadeel blijft de hoge prijs per gigabyte. Voorts kunnen we deze kit warm aanbevelen.


De Kingston HyperX SSD is zowel los als in kit verkrijgbaar en is beschikbaar in verschillende capaciteiten (prijzen exclusief BTW). Kingston geeft drie jaar garantie en 24/7 technische ondersteuning op dit product.

– SH100S3/120G 120GB STAND-ALONE SSD 230,72 euro

– SH100S3/240G 240GB STAND-ALONE SSD 438,83 euro

– SH100S3B/120G 120GB HYPERX UPGRADE KIT 244,30 euro

– SH100S3B/240G 240GB HYPERX UPGRADE KIT 452,40 euro


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content