Vostro laptop met krachtige batterij

De Dell Vostro V131 is erg vergelijkbaar met de eerder geteste V130, maar heeft een verwisselbare en krachtigere batterij. We hebben deze laptop voor zakelijk gebruik getest.

De Dell Vostro V131 is erg vergelijkbaar met de eerder geteste V130, maar heeft een verwisselbare en krachtigere batterij. We hebben deze laptop voor zakelijk gebruik getest.


Op zijn dunste punt is de Vostro V131 nog altijd slechts 1,6cm dik. Aan de achterkant is hij nu 2,1cm dik, iets dikker dan zijn voorganger en dat is te danken aan de krachtigere, verwisselbare batterij met 6 cellen die lichtjes aan de onderkant uitsteekt, waardoor de laptop trouwens ook een beetje schuin komt te staan, wat dan weer de ergonomie verbetert en het typen vergemakkelijkt.


De aluminiumbehuizing ziet er stijlvol uit en is sterk in verhouding tot zijn gewicht. Het gewicht ging wel iets de hoogte in, ook weer omwille van de batterij: van 1,6kg bij de V130 tot 1,84kg bij de V131. Je kunt het “oud” gewicht terugkrijgen als je opteert voor de lichtere batterij met 4 cellen en de ssd in plaats van traditionele harde schijf. Een nieuwigheid is het led-verlichte toetsenbord. Via een Fn-toetscombinatie kun je de toetsenbordverlichting desgewenst uitzetten.


Uitrusting

De Vostro V131 is verkrijgbaar met drie soorten processoren: Intel Celeron 847 ULV aan 1,1 GHz, Intel Core i3 aan 2,2 GHz en de door ons geteste topuitvoering met Intel Core i5-2430M aan 2,4 GHz. Onze testversie had 4GB DDR3 SDRAM, dat je zelf kunt uitbreiden tot 8GB, want er is nog één geheugensleufje vrij waar een latje van 4GB in past. Dat is overigens ook nog een verschil met de zijn voorganger, want die had maar één geheugensleuf. Deze laptop wordt standaard geleverd met de 64-bit versie van Windows 7 Professional.


Het grafisch gedeelte wordt nog altijd verzorgd door een Intel Graphics Media Accelerator HD videochip. Die snoept een kleine hoeveelheid van het werkgeheugen af (je houdt 3,8 GB over) en stuurt het 13,3-inch (34cm) HD-antireflectiescherm met led-achtergrondverlichting aan. Dat biedt een resolutie van 1360 x 768 pixels en is dus eigenlijk een HD Ready en niet een Full HD scherm.


Prestaties

De Vostro V131 is ook sneller dan zijn voorganger. In de PC Mark Vantage benchmark scoort hij 6978 punten. Vooral de videoprestaties gingen er op vooruit, met een score van 7808 punten in de Futuremark 3DMark 2003 benchmark en 3704 punten in de 3DMark 2006 test. De harde schijf is iets, maar niet veel sneller dan bij de V130 (587,7 punten in de Roadkill Disk Speed 2 benchmark). De Windows Experience Index (WEI) stijgt van 3,1 naar 4,7 punten.


Nog meer goed nieuws: de verwisselbare accu met 6 cellen houdt het vijf keer langer vol dan de vaste accu van de Vostro V130. Wij haalden met gemak een autonomie van 7 à 8 uur bij typische zakelijke taken. Tijdens het laden verbruikt de Vostro V130 ongeveer 26 Watt. In werking varieert het stroomverbruik tussen 48 en 59 Watt.


Conclusie

De Dell Vostro V131 is net zoals zijn voorgangers de Vostro V13 en Vostro V131 zeker geschikt voor kantoorwerk en internetgebruik. Je kunt op deze nieuwe versie zelfs niet al te intensieve games spelen en ook voor zakelijke videobewerking is hij geschikt. Ben je op zoek naar een elegante, slanke en lichte notebook met een volwaardig, verlicht toetsenbord en betere prestaties, hoger gebruiksgemak en betere autonomie dan een goedkope netbook, dan vind je voor dit geld momenteel wellicht niet veel beters op de markt. Prijzen starten vanaf 429 euro excl. BTW.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content