Zakelijke smartphone met Symbian Anna

De Nokia E-series bieden sinds jaar en dag alles wat de zakelijke gebruiker nodig heeft om zijn productiviteit en samenwerking te bevorderen. We bekeken de Nokia E6 Symbian smartphone.

De Nokia E-series bieden sinds jaar en dag alles wat de zakelijke gebruiker nodig heeft om zijn productiviteit en samenwerking te bevorderen. We bekeken de Nokia E6 Symbian smartphone.


De Nokia E6 is verkrijgbaar in zwart, wit en zilver. Het toestel is vervaardigd uit staal en glas en oogt daardoor zeer stijlvol en zakelijk. Het toestel is bovendien uiterst compact (115,5 x 59 x 10,5 mm). De Nokia E6 ligt zeer goed in de hand en door de metalen afwerking voelt en oogt het toestel zeer solide. Het toestel heeft volgens ons met 133 gram (incl. batterij) het ideale gewicht.


Symbian Anna

Symbian Anna is voorzien van nieuwe pictogrammen en een snellere browser. Standaard zien we op de Nokia E6 vier bureaubladen waar je doorheen kan scrollen. De bureaubladen zijn (beperkt) aanpasbaar en je kan er zelfs nog één toevoegen. Zeer handig zijn ook de widgets. Het e-mail widget heb ik bijvoorbeeld veel gebruikt tijdens de test.


Het 2,46″ scherm met een 640 x 480 resolutie is erg helder en scherp, maar ook vrij klein. Dit komt natuurlijk door het fysieke toetsenbord dat vrij veel plaats in beslag neemt. Al bij al werkt de combinatie van het fysieke toetsenbord en het touchscreen zeer vlot, ondanks het kleine schermformaat.


Zakelijk

De Nokia E6 biedt ondersteuning voor Mail for Exchange waarbij de veiligheid wordt gegarandeerd door encryptie en certificaatgebaseerde authenticatie. Natuurlijk biedt het toestel ook ondersteuning voor POP/IMAP protocollen. Ook voor gebruik met Microsoft Communicator Mobile is de Nokia E6 geschikt. Verder is ook MS Outlook-synchronisatie voorzien, zodat je contactpersonen, agenda-items en noties ook op deze manier kan synchroniseren met de E6. Het toestel biedt ondersteuning voor maar liefst tien mailboxen.


De smartphone kan ook overweg met Intranet- en Extranet-portals die gebouwd zijn voor Microsoft SharePoint Server. Nokia levert bij de E6 ook een versie van Quickoffice waarmee je Word, Excel en PowerPoint-documenten kan openen en bewerken. Het toestel laat zich eenvoudig koppelen met netwerken en biedt ondersteuning voor GPRS/EDGE klasse B, HSDPA Cat9 (max. snelheid tot 10,2 Mbps), HSUPA Cat5 (2,0 Mbps) en WLAN IEEE802.11 b/g/n. Het toestel heeft een maximale spreektijd van 14 uur en 48 minuten en tot maximaal 744 uur standby-tijd.


Conclusie

De Nokia E6 is een zeer degelijke smartphone die gebruikmaakt van het vernieuwde Symbian Anna besturingssysteem. Helaas kan Symbian Anna de concurrentie nog steeds niet aan met iOS of Android. Jammer, want het toestel zelf is van zeer goede kwaliteit. Dat geldt ook voor het capacitieve touchscreen. Je kan met de Nokia E6 ook zeer fraaie foto’s en filmpjes maken, gratis navigeren dankzij de Ovi-maps en de zakelijke gebruiker kan eenvoudig zijn bedrijvigheid verder zetten als hij/zij op verplaatsing is. Het grootste probleem volgens ons lijkt de officiële prijssetting van 429 euro. Wanneer we rekening houden met de straatprijs van 379 euro kunnen we dit toestel toch aanbevelen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content