My Digital Future, wegens succes verlengd

Ada Sekirin - Hoewel de economie de laatste jaren niet zo denderend liep, blijft de IT-sector één van de markten waarin heel veel groeipotentieel zit. Daarom blijft het belangrijk dat er een goede instroom is van jongeren in de sector. Met mijn project My Digital Future hoop ik daar alvast een beetje toe bijgedragen te hebben. En te blijven bijdragen.

Vrouwenquota Vs oprechte interesse

Katty Verresen - Dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in ICT is geen geheim, en ook voor ondergetekende ICT-lady lag de weg niet geplaveid. Het had meer weg van een hindernissenparcours.

Een toekomst, een digitale toekomst

Een toekomst, een digitale toekomst

Ada Sekirin - De komende weken zal ik vaak op school te zien zijn. Ik hoop er zelf bij te leren, natuurlijk, maar ik wil vooral mijn tijd in die scholen gebruiken om jongeren warm te maken voor het ondernemerschap.

Snelste winst voor de ICT-sector? Trek vrouwen aan!

Snelste winst voor de ICT-sector? Trek vrouwen aan!

Vrouwen zijn hopeloos ondervertegenwoordigd in ICT-studies en -carrières in België. In een enquête uit 2010 door IT Job Board antwoordde maar liefst eenenzestig procent van de deelnemende Belgische ICT-bedrijven dat ze drie of minder vrouwen op hun loonlijst hebben, terwijl negenentwintig procent helemaal geen vrouwen in dienst heeft.

Pen en iPad complementair op de schoolbanken

Pen en iPad complementair op de schoolbanken

Een tijdje geleden had ik een afspraak gemaakt met een paar speciale meisjes. Sofie, Lotte, Tinne en Stéphanie studeerden in juni af als leerkracht lager onderwijs aan de Lessius Hogeschool in Mechelen. Vier frisse jongedames met een passie voor lesgeven.

Het Nieuwe Werken: een inspirerende filosofie voor ICT-vrouwen

Het Nieuwe Werken: een inspirerende filosofie voor ICT-vrouwen

Enkele weken geleden had ik een heel interessante discussie met Veerle Verspille, de 'Verander-engel' van mijn bedrijf, MLOZ (Mutualités libres - onafhankelijke ziekenfondsen). Ze is bezig met een heel inspirerend project: Het Nieuwe Werken (HNW of "new world of works", NWOW).

De kracht van verscheidenheid

De kracht van verscheidenheid

Als de IT-sector meer meisjes wil aantrekken, dan moeten onze bedrijven hun manier van werken fundamenteel gaan herdenken. We moeten werken aan het imago van de sector, uiteraard, maar meer nog aan de work life balance, aan de manier van communiceren, aan het werkritme van jonge vrouwen met kinderen.

Nood aan juiste balans bij nieuwe leiders

Nood aan juiste balans bij nieuwe leiders

Er is vandaag veel te doen om vrouwelijke leiders. Zo hoor je vaak dat er in bedrijven te weinig vrouwen aan de top staan, dat er in politieke kringen meer vrouwen op verkiesbare plaatsen horen en dat de conservatieve Verenigde Staten nog steeds niet klaar is voor een vrouwelijke president. "Nog liever een zwarte dan een vrouw" werd er gezegd.

Impact creëren

Impact creëren

Ik was enkele weken geleden te gast in de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen waar ik aan de studenten ICT mocht komen vertellen waarom ik mijn sector zo boeiend vind en mijn werk zo interessant.