Hyperlane lanceert cloudplatform voor web development

© iStock

Het beste van cloudhosting koppelen aan gemakkelijk te gebruiken ontwikkeltools. Dat is wat Hyperlane wil bieden aan digital agencies en webdevelopers. Nu de klassieke webhosting langzamerhand op zijn limieten botst, gelooft de Hasseltse start-up in een ambitieuze toekomst.

Serverbeheer: voor veel websiteontwikkelaars is het een vervelend nevenaspect van de job, die hen weghoudt van wat ze echt willen doen. Het hoort er bij, maar je kan het maar best zo gemakkelijk mogelijk houden. En daar komt Hyperlane op de proppen, met een platform dat je website host, en ook heel wat developing tools die het ontwikkelen van WordPress- en Drupal-sites een stuk vlotter maken.

“Voor het hosten gebruiken we de meest recente en beste cloudtechnologie”, zegt Dimitri Vandormael. “We zorgen er voor dat alles daar volledig geautomatiseerd verloopt, zodat je er geen omkijken naar hebt. Daarbovenop leggen we een laag tools die je helpen om heel snel door een ontwikkeling te gaan. Zo is er een automatisch deployment vanuit het GIT-systeem, en kan je heel eenvoudig websites en in de toekomst ook applicaties klonen tussen verschillende omgevingen.”

“Het voordeel”, zo gaat de CEO verder, “is dat je je niet meer moet bezig houden met hosting, en dat het ook enkele problemen die klassieke shared hosting of dedicated servers soms opleveren uitsluit. In tegenstelling tot die oude methodes is Hyperlane future-proof, veilig en performant. Door gebruik te maken van containertechnologie is het ook zeer schaalbaar en gemakkelijk te beveiligen.”

Een eerste versie van het platform is ondertussen commercieel gereleased en vond zijn eerste gebruikers. Zo werken onder andere Duval Branding uit Antwerpen en Intago uit Hasselt al met Hyperlane, en zijn de eerste websites die zo werden gebouwd al online. “Het is nu de bedoeling om via direct sales zoveel mogelijk andere agentschappen ook te overtuigen met ons product te werken”, zegt Vandormael. “We rekenen hen een maandelijkse fee aan voor het gebruik van de cloudinfrastructuur, een Software-as-a-Servicemodel dus.”

De ambitie ligt hoog. Een sterke positie op de Europese markt lijkt Vandormael haalbaar. “Met de komende GDPR-regelgeving in het achterhoofd hebben al veel Europese bedrijven aangegeven dat ze niet met Amerikaanse software willen werken. Maar we willen verstandig groeien: eerst België, en dan de omliggende landen.”

Vandormael en cofounder Bram Pieters hebben Hyperlane met eigen middelen uit de grond gestampt. “Om te kunnen groeien moeten we nu wel bijkomend kapitaal vinden. We zoeken een 250.000 euro, en daarvoor kijken we zowel naar business angels als VC. Er zijn op dat vlak al enkele gesprekken geweest, maar nog niets afgeklopt, dus alle opties liggen nog op tafel.”

Hyperlane

Maatschappelijke zetel: Hasselt

Aantal vennoten: 2

Op zoek naar bijkomend kapitaal?: Ja, 250.000 euro gezocht.

Website: www.hyperlane.co

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content