Quivr vat alle info voor de student in broekzakformaat

Het Quivr-team © .

Alle info die een student kan willen in één handige app verpakt; het is een idee zo simpel dat het gek is het nu pas komt. De Leuvense start-up Quivr heeft al een stevige voet aan de grond in Gent en Leuven, maar moet nu ook de rest van studerend België – en Europa – veroveren.

Natuurlijk is dit een studentenstart-up. Wat je zelf doet, doe je namelijk beter, en dat lessenroosters lezen op de smartphone lastig was, dat had Jeroen Hermans al ondervonden. Op een hackathon vonden hij en wat vrienden een manier om studenten zelf hun lessenrooster te laten samenstellen én dat overzichtelijk weer te geven. Al snel werd de ene na de andere functionaliteit bedacht; het resultaat was een handige app die de openingstijden van de universiteits- en andere studentenbibliotheek weergaf, maar ook het menu van de dag geeft in een studentenrestaurant naar keuze. Kers op de taart: ook het laatste nieuws over de studentenstad, voornamelijk van de Leuvense studentenkrant Veto, werd gepost.

Dat Quivr aan een nood beantwoort, mag duidelijk zijn. Ruim 120.000 geregistreerde gebruikers vonden de afgelopen jaren de weg naar de app. “Natuurlijk zijn er daarvan alweer afgestudeerd”, zegt Jeroen Hermans, maar gemiddeld zijn er toch zo’n 60.000 actieven op het platform, waarvan de meesten studeren in de Associatie KU Leuven of aan die van de UGent. In die laatste stad hebben we al een stevige voet aan de grond, maar onze app werkt nog niet met elk informaticasysteem dat daar gebruikt wordt, dus niet elke studierichting wordt gedekt.”

Technisch op punt

Daar ligt de uitdaging van de vzw achter de app nu. “De komende maanden werken we druk aan technische verbeteringen die er voor moeten zorgen dat we gemakkelijk nieuwe hogescholen of universiteiten kunnen opnemen. Aan het begin van het tweede semester, eind januari, moeten we zover zijn.”

En dan mag het vooruit beginnen gaan. Naar een businessplan wordt gezocht met hulp van Start It @KBC, een businessmodel ligt wel al op tafel. “We voorzien de mogelijkheid voor bedrijven om tegen betaling kaarten te posten over bijvoorbeeld een stageplek, een job of een lezing. Dat kan getarget naar de doelgroep die je in gedachten hebt. Op dit moment hebben we al een partnerschap met Deloitte, die ons ook bij het ontwikkelen van veel bruikbare feedback voorzag, en één met ING is net getekend.”

Quivr is voorlopig gebootstrapt met die prille steun van die bedrijven, en dat wil Hermans voorlopig zo houden. “Als we ooit kapitaal nodig hebben om te groeien, willen we zeker gesprekken aangaan met mensen, maar hoe langer dat niet nodig is, hoe beter. In elk geval is er nog veel marge. Zo moeten we nog beginnen met de Universiteit Antwerpen in ons systeem op te nemen. Daarna liggen Nederland en Wallonië voor de hand, maar wie eerst aan de beurt komt zal afhangen van waar we partners vinden.”

Quivr

Maatschappelijke zetel: Leuven

Aantal vennoten: 6

Op zoek naar bijkomend kapitaal?: Neen.

Website: www.quivr.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content