Stef en Gil Nimmegeers (Studybuddy) winnen Entrepreneurial ICT Graduate 2017

Gil en Stef Nimmegeers (Studybuddy) winnen Entrepreneurial ICT Graduate 2017 © BAM Photography - Matthias Van Oost
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De broers Stef en Gil Nimmegeers zijn donderdag in Gent bekroond tot Entrepreneurial ICT Graduate 2017. Organisator Amon reikte de award voor de tweede keer uit.

In de tweede editie van de Entrepreneurial ICT Graduate wedstrijd haalden Stef en Gil Nimmegeers met het project Studybuddy de hoofdprijs binnen: een reis met aangepast programma naar Silicon Valley ter waarde van 12.000 dollar. Ze ontvingen de award uit handen van Ruben Miessen (Zetapulse), de winnaar van de vorige editie.

Uit alle inzendingen selecteerde de jury zes ict-graduates die mochten pitchen voor die jury bestaande uit Data News, Telenet, KPMG, ING, TVH, MIPS en Wolters Kluwer. Uiteindelijk haalden Stef en Gil Nimmegeers het van de projecten Taskcommunity en Backpad.

Met Studybuddy bieden de broers studenten een digitale assistent aan die helpt om efficiënter te studeren en snel te vinden wat je nodig hebt. De allereerste versie – een chatbot op Facebook Messenger – boksten ze in vijf dagen in elkaar en trok in geen tijd 5.000 gebruikers aan. Ondertussen werd het project al herbekeken en verbreed. In Silicon Valley krijgen ze nu een uitgebreid programma op maat dat hen verder moet ondersteunen in de verdere uitbouw van het project.

Criteria die meespeelden voor de jury zijn de sociale relevantie van het project of dienst, de duidelijke omschrijving ervan, de toegevoegde waarde en het beoogde doelpubliek. Maar ook de manier waarop ze dat doelpubliek trachten te bereiken en welke middelen ze denken nodig te hebben, zijn belangrijke aandachtspunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content