StartupDelta-ambassadeur Neelie Kroes wordt bestuurder bij Salesforce

23/03/16 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Bron: Datanews

Neelie Kroes heeft een opvallende nieuwe baan. De voormalige Nederlandse Minister en Eurocommissaris voor Mededinging en Digitale Agenda gaat vanaf 1 mei aan de slag als lid van de raad van bestuur bij de Amerikaanse cloudpionier Salesforce.

StartupDelta-ambassadeur Neelie Kroes wordt bestuurder bij Salesforce

's Werelds vierde grootste softwarebedrijf hoopt te kunnen profiteren van de ruime ervaring van Kroes in de publieke en private sector, licht miljardair en Salesforce-topman Marc Benioff toe. "Kroes wordt overal gerespecteerd als leider, en brengt werkervaring mee op de hoogste niveaus in de Europese overheid, technologie en zakenwereld."

Kroes, die dezer dagen ook als ambassadeur optreedt voor de Nederlandse StartupDelta, kom bij de crm-specialist terecht tussen mensen als voormalig ceo van PeopleSoft Craig Conwa, voormalig ceo van Hasbro Alan Hassenfeld en niemand minder dan Colin Powell, de voormalige Amerikaanse minister van Defensie.

Mededinging

Kroes voerde als Europees commissaris voor Mededinging onder meer onderzoeken aan naar de softwaregiganten Google en Microsoft. Dat leverde Microsoft alvast een boete van bijna een half miljard euro op.

Benieuwd of Kroes als bestuurslid bij Microsoft-concurrent Salesforce even kritisch zal blijken.

Onze partners