Betere prestaties, lagere kosten

Publireportage
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

15 januari 2016, 09:58 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:15

Nutanix biedt voor elke behoefte een passende oplossing door rekenkracht, geheugen en opslag heel precies af te stemmen op de concrete behoeften van een bedrijf. Dat zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar laat ook een belangrijke kostenbesparing toe. Je betaalt in functie van wat je gebruikt.

Met Nutanix kan een bedrijf klein starten, om de omgeving daarna stap voor stap uit te breiden – helemaal in lijn met de behoeften van een groeiende business. Het is een modulaire benadering die vermijdt dat je als onderneming vooraf moet investeren in een te grote omgeving. Met Nutanix kun je stapsgewijs doorgroeien naar een grotere cluster, naarmate er meer behoefte ontstaat aan rekenkracht of opslag. Zo investeer je alleen in de resources die je ook echt nodig hebt.

Eenvoudig beheer

“We wilden af van de aparte blokken voor compute, storage en netwerk”, zegt Alexandre Delen, managing director bij Delen Private Bank. “Iedere upgrade vroeg een forse investering.” Het concept van Nutanix laat toe om de infrastructuur makkelijk correct te schalen, terwijl het daarvoor enkel commodity x86 hardware nodig heeft. “Bijkomend voordeel is dat het systeem zichzelf herstelt. Is er een probleem met een node, dan nemen andere nodes de getroffen activiteiten over, zonder impact op de business.” Delen Private Bank gebruikt Nutanix voor zowel VDI als Server virtualisatie.

Ongeziene performantie

Brico heeft intussen zijn complete ICT-omgeving naar Nutanix gemigreerd. In totaal gaat het om 170 virtuele servers. “Onze infrastructuur was aan vervanging toe”, zegt Yannick Klemensic, systems administrator bij Brico. “We wilden een oplossing met een eenvoudiger beheer.” Daar zorgde Nutanix voor, samen met een ongeziene verbetering in performantie. “Wanneer we vroeger na een reboot de 1.400 mailboxes van onze medewerkers moesten herstarten, nam dat gemiddeld 25 à 30 minuten in beslag. Nu is alles na één minuut weer actief. SQL-transacties die een hele nacht in beslag namen, duren nu letterlijk de tijd van één klik.”

In België hebben intussen meer dan vijftig bedrijven de keuze voor Nutanix gemaakt: van kleine kmo’s tot grote spelers als Axa, Deloitte, AG Insurance en Ovam. Partners Nubera en SecureLink hebben een uitgebreide expertise rond Nutanix uitgebouwd. Andere partners zijn onder meer Proximus, Dimension Data, Uptime, Xylos en Prodata Systems. Nutanix biedt zijn oplossingen ook aan via OEM-partners Dell en Lenovo.