Webscale infrastructure voor iedereen

Publireportage
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

15 januari 2016, 09:56 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:17

Het principe van webscale infrastructure is afkomstig van internetbedrijven en cloudproviders als Google, Amazon en Facebook. Ze bedachten een nieuwe benadering voor het design en beheer van het datacenter. Met Nutanix komen de voordelen van webscale infrastructure binnen handbereik van ieder bedrijf, op elke schaal en voor iedere workload.

De kern van webscale infrastructure bestaat uit hyperconverged x86 nodes. De integratie van rekenkracht en opslag brengt een oplossing voor de vraagstukken rond complexiteit en prestaties van de traditionele ICT-infrastructuur. Het is een werkwijze die toelaat de schaal van de infrastructuur stap voor stap aan te passen, server per server. De intelligentie zit in de software. Webscale infrastructure is voor honderd procent software-defined. Er is geen nood aan specifieke hardware. De prestaties en de flexibiliteit van de oplossing komen uit de software. Bovenal kunnen we webscale infrastructure omschrijven als API driven: er is één API (Application Programming Interface) voor alle lagen van de infrastructuur.

Cloud in a box

Helemaal volgens die filosofie biedt de Nutanix Distributed Storage Fabric en Application Mobility Fabric – een schaalbaar gedistribueerd systeem voor gevirtualiseerde workloads – de mogelijkheid om makkelijk een OpenStack, vRealize of op Microsoft gebaseerde private cloud op te zetten. Wat dat in de praktijk oplevert? Dat zien we onder meer bij Synergics. Die Belgische leverancier van clouddiensten combineert Windows Azure Pack op Nutanix en de publieke Azure Cloud om zijn klanten een hybride cloudomgeving aan te bieden.

Het resultaat bestaat uit Windows Azure Pack in a box. De combinatie van Nutanix en Azure leidt onder andere tot meer schaalbaarheid (via Nutanix is de infrastructuur makkelijk uitbreidbaar), gegarandeerde bedrijfscontinuïteit en transparantie rond gebruik en kosten. Klanten kunnen bovendien sneller inspelen op hun behoeften: niet alleen door de korte installatietijd van Nutanix, maar ook via een selfservice portal waar de gebruiker zelf nieuwe virtuele machines, website en databases kan opzetten.