AI-startup van Elon Musk wordt meer dan 24 miljard dollar waard

© xAI

xAI, het bedrijf achter de chatbot Grok waarmee Elon Musk de concurrentie wil aangaan met ChatGPT, wordt meer dan 24 miljard dollar waard. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Musk heeft de financiering zo goed als rond, volgens bronnen van het persbureau. Eerder deze maand hoopte hij nog een financiering van ongeveer zes miljard dollar af te ronden, maar die deal laat nog steeds op zich wachten. Musk heeft zijn financiële doelstellingen voor xAI in korte tijd fors naar boven bijgesteld. In januari meldde Bloomberg nog dat hij één miljard dollar voor het bedrijf hoopte op te halen.

Grok

Investeerders in Silicon Valley hebben volgens Bloomberg grote verwachtingen van xAI, vooral vanwege Musks eerdere successen met Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX.

De miljardair liet ook doorschemeren dat xAI en zijn chatbot Grok gebruik kunnen maken van de gegevens van zijn socialemediaplatform X, het voormalige Twitter. Toegang tot data is cruciaal voor het bouwen van grote taalmodellen, de technologie die AI-chatbots aandrijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content