Team.blue naar vijf miljard euro door nieuwe investeerder

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Het bedrijf van Jonas Dhaenens is voortaan 4,8 miljard euro waard. Het Canadese pensioenfonds wordt een van de nieuwe aandeelhouders.

Team.blue, dat in 2019 ontstond door de fusie van Combell en het Nederlandse TransIP, telt vandaag 3,3 miljoen klanten in 22 Europese landen, ondersteund door 2.500 werknemers. Het bedrijf deed de afgelopen jaren verschillende overnames, zeker sinds de instap van Hg Capital in 2019.

Nu komt daar een nieuwe investeerder bij: CPP Investments, het investeringsfonds van de Canadese pensioenen. Door die zet komt de waardering van team.blue voortaan op 4,8 miljard. Daarmee is het hosting- en digitale dienstenbedrijf meteen een van de hoogst gewaardeerde private bedrijven van Europa.

Aandelenverkoop

Zakenkrant De Tijd weet dat de aandelen van CPP Investments afkomstig zijn van een gedeeltelijke aandelenverkoop door Hg Capital. Al benadrukt team.blue dat Hg de grootste aandeelhouder blijft en ook verdere middelen zal verstrekken voor toekomstige productinnovaties en overnames. Ook Jonas Dhaenens en Ali Nikam (vanuit TransIP) blijven aandeelhouder.

‘CPP Investments erkent de toekomstige groei, onderlijnd door ons plan om meer relevante online tools voor bedrijven te voorzien,’ zeggen Jonas Dhaenens (oprichter en voorzitter), Claudio Corbetta (ceo) en Dawn Marriot (uitvoerend voorzitter) in een gezamenlijke verklaring. ‘We danken ook Hg voor hun aanhoudende steun en we verwelkomen CPP Investments in het nastreven van onze ambitieuze groeiplannen.’

Dhaenens begon al in 1999 met Combell. Die merknaam bestaat nog steeds voor hostingdiensten, maar het bedrijf kon de afgelopen kwarteeuw stevig groeien door de overname van sectorgenoten. In 2016 verkoos Data News hem nog als ICT Personality of the Year net omwille van dat sterk ondernemerschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content