Heylen Group neemt FieldTrust over

V.l.n.r.: Christophe De Gulne (Fieldtrust), Bart Cuypers (Fieldtrust), Sébastien Capart (Fieldtrust), Benny Rossaer (Smartworx)
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Heylen Group heeft 100% van de aandelen van cybersecurityreseller FieldTrust overgenomen. De groep wil zo een rol spelen in de groeiende managed service provider (MSP) markt.

FieldTrust is een ervaren verdeler van cybersecurity-oplossingen en -diensten, met een zeer verscheiden portfolio van gespecialiseerde securitymerken als BeoBackup, Bitdefender, Billit, ISL Online, Jimber, Keeper Security, Phished, Redstor, RG System en TitanHQ. FieldTrust, met Bart Cuypers als managing partner, werd opgericht in 2016 en beheert vandaag een netwerk van meer dan 500 resellers en integratoren in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk.

Overnemer Heylen Group is een Belgische industriële holding. De groep hanteert een ‘buy-build-and-hold’-strategie: wat ze koopt, bouwt ze uit en behoudt ze. Door FieldTrust over te nemen krijgt Heylen Group nu toegang tot de groeiende markt van managed service providers (MSP) en kan de groep een veel breder portfolio aanbieden om bedrijven te beschermen tegen digitale dreigingen.

Samenwerking met Smartworx

Voor Heylen Group is de acquisitie van FieldTrust een strategisch belangrijke stap die de positie van de groep op het vlak van IT-distributie versterkt. ‘Heylen Group heeft na de overname een netwerk van meer dan 1.500 verdeelpartners’, zegt oprichter en eigenaar Wim Heylen. Details over de financieële transacties delen beide partijen niet mee. FieldTrust zal in de toekomst trouwens ook nauw samenwerken met Smartworx. Dat is ook een onderdeel van Heylen Group en een distributeur van een gamma cloudoplossingen en server- en opslagsystemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content