Extra kapitaal voor KU Leuven spin-off Inmanta

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Inmanta haalt twee miljoen euro op om het beheer van telecomnetwerken te verbeteren.

De twee miljoen euro is afkomstig van de KU Leuven zelf, het Gemma Frisius Fonds en PMV. Met de extra investering wil het bedrijf haar groei versnellen met meer marketing, sales en partnerschappen.

Inmanta werd in 2016 opgericht als spin-off van de KU Leuven. Het bedrijf voorziet een slim geautomatiseerd platform voor het beheerd van netwerken, specifiek voor telecombedrijven. Dat moet het mogelijk maken om nieuwe diensten en producten snel uit te rollen.

Het bedrijf komt verder uit onderzoek van Bart Vanbrabant, Stefan Walraven,Wouter De Borger en Wouter Joosen van de onderzoeksgroep Distrinet van het departement Computerwetenschappen van de KU Leuven.

‘Ons intelligent platform vertrekt van het gewenste eindresultaat, analyseert zélf de huidige situatie en doktert vervolgens alle acties en configuraties uit die nodig zijn. Een nieuwe dienst vergt dus niet langer een gigantische operatie waarbij voor elke klant en elk mogelijk scenario alle instructies moeten worden gespecificeerd.’ Aldus Stefan Walraven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content