Gentse Tekst.com haalt 700.000 euro op voor tekstautomatisatie

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De start-up wil met het geld zijn dataverwerkingsplatform verder ontwikkelen en uitbreiden naar de rest van Europa.

Tekst.com maakt een AI-platform dat ongestructureerde tekst omzet in bruikbare data. Dat moet bedrijven bijvoorbeeld toelaten om bepaalde processen, zoals grote volumes e-mail, te automatiseren. De Gentse start-up haalt nu in een investeringsronde 700.000 euro op bij Entrourage Capital, het investeringsfonds van Pieterjan Bouten (ex-Showpad).

‘Bestaande software gebaseerd op het herkennen van kernwoorden en het instellen van regels kan bij een gemiddeld bedrijf ongeveer 20 procent van het inkomende mailverkeer automatisch labelen, met een lage accuraatheid. Dat is te weinig voor bedrijven om de afhandeling efficiënt te automatiseren’, zegt Tiebe Parmentier, CTO en co-founder van Tekst.com in een persbericht. ‘De custom getrainde AI-modellen die wij aan onze klanten aanbieden, kunnen van veel meer berichten de betekenis achterhalen, met bovendien een hogere accuraatheid.’

Tekst.com werkt al voor  onder meer zuivelgigant Milcobel en voor een Amerikaanse fabrikant van medisch materiaal, Becton Dickinson. Met het geld van de nieuwe investeringsronde wil Tekst.com zijn platform verder uitbouwen en uitrollen in heel Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content