Lens on Ghent toont het oude Gent met augmented reality

© Stad Gent, Dienst Tourisme
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Met behulp van augmented reality (AR) kun je vanaf nu het oude Gent zien als je door de stad wandelt. De gratis app Lens on Ghent maakt van je gsm een teletijdmachine naar de middeleeuwen.  

De app, ontwikkeld door VisitGent en Proximus, focust op drie iconische locaties: de Bijlokesite, die ooit dienst deed als hospitaal, de boogpoort van het Prinsenhof, waarachter ooit een majestueus paleis lag, en de Gras- en Korenlei waar de handelsschepen aanmeerden. Met AR kunnen bezoekers en inwoners van de stad dat rijke verleden nu op hun smartphone oproepen. Wie dicht genoeg in de buurt van een van de focuspunten komt, krijgt een notificatie die toelaat de AR-ervaring te openen en op ontdekkingstocht te gaan.

Karel V

Wie op de Bijlokesite rondwandelt kan zo digitaal binnengluren in de eeuwenoude concertzaal, die doorgaans enkel bij muziekevenement toegankelijk is, en waar achthonderd jaar lang talloze patiënten werden verzorgd. De Lens on Ghent-app laat gebruikers de transformatie beleven van middeleeuws hospitaal tot hedendaags muziekcentrum. In het Prinsenhof komt het volledig ommuurd paleis Hof ten Walle tevoorschijn, dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs en de geboorteplaats van keizer Karel V was. Langs de Gras- en Korenlei, een van de bekendste toeristische trekpleisters van Gent, ziet de gebruiker de aangemeerde schepen die wijzen op een drukke havenactiviteit.

Het 5G-netwerk van Proximus, dat overal in de Gentse binnenstad beschikbaar is, moet er voor zorgen dat de app gemakkelijk werkt. Lens on Ghent is over enkele dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store. 

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content