Oracle, Microsoft en OpenAl werken nauwer samen

OpenAI Logo © REUTERS

Oracle, Microsoft en OpenAl werken samen om het Microsoft Azure Al-platform uit te breiden naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om extra capaciteit voor ChatGPT-ontwikkelaar OpenAl te bieden.

‘We zijn verheugd om met Microsoft en Oracle samen te werken. OCI zal het Azure-platform uitbreiden en OpenAI in staat stellen te blijven schalen’, aldus Sam Altman, Chief Executive Officer van OpenAI.

‘De race om het grootste grote taalmodel ter wereld te bouwen is begonnen en stimuleert de onbeperkte vraag naar de Gen2 AI-infrastructuur van Oracle’, zegt Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. ‘Leiders als OpenAI kiezen voor OCI omdat het de snelste en meest kosteneffectieve AI-infrastructuur ter wereld is.’

Sneller en betrouwbaarder

De AI-infrastructuur van OCI bevordert AI-innovatie, aldus Oracle. OpenAI zal zich aansluiten bij duizenden AI-innovators in sectoren over de hele wereld die hun AI-workloads uitvoeren op de OCI AI-infrastructuur. Adept, Modal, MozaïekML, NVIDIA, Reka, Suno, Together AI, Twelve Labs, xAI en anderen gebruiken OCI Supercluster om AI-modellen van de volgende generatie te trainen en af ​​te leiden.

Dankzij de speciaal gebouwde AI-mogelijkheden van OCI kunnen startups en ondernemingen modellen sneller en betrouwbaarder bouwen en trainen, waar dan ook in de gedistribueerde cloud van Oracle. Voor het trainen van grote taalmodellen (LLM’s) kan OCI Supercluster opschalen tot 64k NVIDIA Blackwell GPU’s of GB200 Grace Blackwell Superchips, verbonden via RDMA-clusternetwerken met ultralage latentie en een keuze uit HPC-opslag. OCI Compute virtuele machines en OCI’s bare metal NVIDIA GPU-instances kunnen toepassingen aandrijven voor generatieve AI, computer vision, natuurlijke taalverwerking, aanbevelingssystemen en meer zo klinkt het nog.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content