AMD-ceo Dirk Meyer zet stap opzij

Dirk Meyer, ceo van chipmaker Advanced Micro Devices (AMD), is vertrokken.

Dirk Meyer, ceo van chipmaker Advanced Micro Devices (AMD), is vertrokken.

AMD heeft cfo en senior vice president Thomas Seifert aangesteld als interim ceo. In de tussentijd gaat het bestuur van AMD een vervanger zoeken voor Meyer.

Als reden voor het vertrek van Meyer wordt aangegeven dat AMD ‘verder wil groeien’. Meyer werkte in totaal veertien jaar bij AMD. Hij verving ceo Hector Ruiz in juli 2008 toen AMD zeven kwartalen achter elkaar verlies maakte. In het rampjaar 2007 werd toen in totaal 3,38 miljard dollar verlies gemaakt.

Bruce Claflin, voorzitter van AMD’s directieteam, prees de inzet van Meyer, onder andere in de afscheiding van GlobalFoundries, een joint venture van chipfabrikant AMD en de Advanced Technology Investment Company (ATIC). Ook de schikking van 1,25 miljard dollar met Intel, in het voordeel van AMD, in een patentenkwestie werd Meyer in dank afgenomen. Verder werd Meyer geprezen voor de nieuwe AMD Fusion accelerated processing units (apu) chipsets voor netbooks en notebooks. Die zijn beschikbaar via oem-partners die meedoen aan het Fusion Partner-programma. Volgens Claflin is het nu tijd voor een nieuwe ceo die nieuwe kansen voor AMD kan oppakken en het bedrijf verder kan laten groeien.

AMD is redelijk gestabiliseerd sinds het rampjaar 2007 toen er 3,38 miljard dollar verlies werd geboekt. Toch zijn niet alle kwartalen afgerond zoals de analisten hadden verwacht. Het derde kwartaal van 2010 werd goed afgerond maar in het vierde kwartaal worden vlakke cijfers verwacht. Zo nemen HP en andere oem-partijen meer AMD op in hun servers, maar er zijn nog wat zaken op te lossen. Zo onderzoekt de Amerikaanse beurswaakhond SEC of de voormalige supply chain manager van AMD Mark Anthony Longoria gehandeld heeft met voorkennis.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content