Ann Caluwaerts krijgt topfunctie bij Telenet

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Caluwaerts wordt er senior vice president media en lid van het executive management team.

De 44-jarige Ann Caluwaerts ruilt na 17 jaar haar job bij BT Global Services voor een topfunctie bij Telenet. Ze wordt er senior vice president media en lid van het executive management team.

Ann Caluwaerts is burgerlijk ingenieur (KULeuven) van opleiding. Ze start haar loopbaan in 1990 bij Lernout & Hauspie. Ze blijft er vier jaar als product manager speech recognition.. Haar echte carrière begint bij de Belgische afdeling van de Britse operator BT, waar ze snel doorgroeit tot een internationaal gewaardeerde strateeg. Na bijna drie jaar als chief transformation & communications officer, werd ze in haar laatste job bij BT Global Services vice president service strategy & programmes. De moeder van drie zonen van 17, 14 en 10 jaar, is ook erg sportief, jogt en skiet regelmatig, speelt ook gitaar en leest erg graag.

Bij Telenet krijgt Ann Caluwaerts vanaf 1 april een topfunctie en wordt ze onder meer verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de grote mediagroepen. Ook public affairs, het lobbywerk met de overheid valt onder haar bevoegdheden. “Ik hou van de bedrijfscultuur, de innovatieve aanpak en het groeiverhaal van Telenet. Het klikt,” vertelt Ann Caluwaerts. Ze neemt de job over van Ronny Verhelst die eerder al aankondigde ceo te worden van de Duitse kabeloperator Tele Columbus.

De mobiele activiteiten van Telenet vallen definitief onder de verantwoordelijkheid van Herbert Vanhove, senior vice president product management.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content