Belg in raad van bestuur van ISACA

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Marc Vael, cae bij Smals, werd verkozen tot director van ISACA.

Marc Vael, cae bij Smals, werd verkozen tot director van ISACA, de wereldwijde vereniging van ict-auditeurs en securityspecialisten.

Marc Vael werd verkozen als director tijdens Insights 2011, het wereldcongres van ISACA in Washington DC. Met deze benoeming is Marc Vael niet aan zijn proefstuk toe bij ISACA. Daar zetelt hij tevens als voorzitter van de ‘knowledge board’ en ‘cloud computing task force’, en is hij lid van de ‘strategic advisory council’. In België is hij vice-voorzitter van de Belgische afdeling van ISACA.

Hij werd door Ken Vander Wal, internationaal voorzitter van ISACA, geprezen om zijn kennis en enthousiasme, als “getalenteerde en ervaren professional, met een toewijding om ISACA leden met elkaar in contact te brengen, en hun voordeel te laten doen met de middelen die ISACA hen biedt.”

In het dagelijkse leven is hij Chief Audit Executive bij Smals, de Belgische leverancier ict-diensten aan overheidsdiensten en organisaties.

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) groepeert zo’n 95.000 leden in 160 landen. De organisatie focust op ict-systeemaudits, controle- en compliancepraktijken, risico- en securityaanpakken, evenals de bijhorende kennisverspreiding. ISACA staat tevens in voor een rist certificaten, waaronder ‘certified information systems auditor’ (CISA) en ‘certified information security manager’ (CISM).

Partner Content