Cleantechbedrijf Smappee stelt nieuwe CEO aan

Kurt Vandeputte (CEO Smappee) en Stefan Grosjean (CEO Smappee Group). © Smappee
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Het Belgische Smappee, gespecialiseerd in slimme energieoplossingen, stelt Kurt Vandeputte aan als nieuwe CEO. Stefan Grosjean, de oprichter van het bedrijf, zet zijn leiderschapsrol voort als Smappee Group CEO om de wereldwijde expansie van het bedrijf aan te sturen.

Vandeputte krijgt de opdracht mee om Smappee uit te laten groeien van een scale-up met 140 medewerkers in twaalf landen tot een wereldwijde marktleider. Hij zal toezien op de operationele expansie van het bedrijf en de uitbreiding naar nieuwe markten aansturen, terwijl Grosjean in zijn nieuwe rol blijft focussen op het vormgeven van de toekomst van de Smappee Group. Hij gaat zich met name richten op de innovatiestrategie en het opzetten van nieuwe business units.

Duurzame energietechnologie

‘Ik ben ervan overtuigd dat Kurts ervaring met het opschalen van bedrijfsactiviteiten (bij onder meer Umicore en BMW, nvdr) en het leiden van grote teams Smappee zal helpen om sneller te groeien’, zegt Grosjean.

De benoeming van Vandeputte valt samen met de groeiende vraag naar duurzame energietechnologie waar Smappee op inspeelt. Het bedrijf biedt geavanceerde oplossingen voor energiemanagement, waaronder slimme EV-laadoplossingen, energiemonitoring en batterij-energieopslagsystemen (BESS).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content