Contract Proximus-topman Guillaume Boutin met zes jaar verlengd

Proximus-CEO Guillaume Boutin. © Belga Image

Het mandaat van Guillaume Boutin als Group CEO van Proximus wordt verlengd voor een periode van zes jaar. Dat heeft het telecombedrijf donderdag meegedeeld.

Boutin is sinds december 2019 actief als CEO van Proximus. De raad van bestuur heeft nu unaniem beslist om zijn mandaat te verlengen ‘als teken van vertrouwen in zijn leiderschap en in de strategie die wordt uitgevoerd’, zo staat in een persbericht. Proximus verwijst onder meer naar de inspanningen die de Fransman heeft geleverd op het vlak van de internationale ontwikkelingen en digitalisering van het bedrijf en de uitrol van de mobiele en vaste netwerken van de toekomst.

‘Bijzondere succesvergoeding’

De verlenging van het mandaat gaat ook gepaard met enkele wijzigingen aan het verloningspakket van Boutin, blijkt nog uit de mededeling. Het basispakket blijft ongewijzigd, maar de bijkomende vergoeding voor zijn internationale verantwoordelijkheden – als voorzitter van BICS en CEO van Proximus Opal – wordt vastgelegd op 400.000 euro per jaar.

Bovendien kent de raad van bestuur hem ook een ‘bijzondere succesvergoeding’ van 75.000 aandelen toe, met een blokkeringsperiode van drie jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content