CEO van ICTRA gaat Syntigo leiden

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Na de herstructurering van de groep en het beperken van de lonen wordt Syntigo nu geleid door Eric Mercier, ceo van ICTRA. Jean-François Michotte verlaat het bedrijf.

Na de herstructurering van de groep en het beperken van de lonen wordt Syntigo nu geleid door Eric Mercier, cio van de NMBS-groep. Jean-François Michotte verlaat het bedrijf. Syntigo werd in 1998 opgericht als dochteronderneming van de NMBS-groep. Het bedrijf telt ongeveer driehonderd medewerkers en levert telecom- en datacenterdiensten, maar ook digital signage, SAP en beveiliging aan private klanten. In het kader van de structurele hervorming van de Belgische groep, erft Infrabel Syntigo dat tegelijk wordt omgedoopt tot Passenger Solutions om zo het bereik van zijn activiteiten aan te passen.

Door die hervorming worden ook het aantal dochterondernemingen afgebouwd en is er een nieuwe loonhiërarchie. Daarbij ziet het er naar uit dat de topman van Syntigo zijn loon beperkt ziet tot een maximum van 300.000 euro. Een plafond dat niet naar de zin lijkt te zijn van aftredend ceo Jean-François Michotte.

Michotte werd eind januari 2012 aangesteld als ceo en managing director van het dochterbedrijf. Op hetzelfde moment werd Eric Mercier benoemd tot ceo van ICTRA (ICT for Rail), dat ongeveer 1.500 informatici telt die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van ICT-systemen voor de bedrijven van de spoorgroep. Twee aanstellingen die plaatsvonden na het vertrek van Giovanni Palmieri die Syntigo leidde van januari 2005 tot januari 2012 en nu algemeen directeur van RER/GEN is (Réseau Express Régional of het Gewestelijk Expressnet).

Zo wordt Eric Mercier algemeen directeur van Syntigo, een verantwoordelijkheid die hij boven op zijn functies bij ICTRA neemt. Al moeten we daarbij opmerken dat Syntigo haar personeelsbestand zal opsplitsen tussen de nieuwe NMBS en het nieuwe Infrabel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content