Chambers voorspelt “zware consolidatie” in IT

© Cisco

Er is veel op til in de wereldwijde IT-industrie. Volgens de topman van Cisco komt er een indrukwekkende consolidatiegolf aan.

Er is veel op til in de wereldwijde IT-industrie. Volgens de topman van Cisco komt er een indrukwekkende consolidatiegolf aan.

“Je gaat een brutale, brutale consolidatie van de IT-industrie zien”, liet Chambers optekenen tijdens zijn speech op Cisco Live, de conferentie van het gelijknamige bedrijf. Hij verwacht een stevige stoelendans in de komende jaren waarbij bepaalde spelers in de sector binnen tien jaar niet langer bestaan.

Onder meer IBM en HP kregen een veeg uit de pan met het verwijt dat beide bedrijven al enige tijd geen extra omzet hebben gegenereerd. Daar tegenover staat dat de immer overenthousiaste Chambers wel voor zijn eigen bedrijf de toekomst ziet. “We gaan een grote sprong maken ten opzichte van onze sectorgenoten”, klinkt het.

Cisco groeit onder meer door zelf met de regelmaat van de klok andere bedrijven over te nemen. Het bedrijf focust al enkele jaren op het Internet of Things (IoT) en stelt dat snelle technologie en snel innoveren, liefst sneller dan vroeger, nodig zijn. Al geeft Chambers in zijn speech ook toe dat dat allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan.

Opmerkelijk is dat Chambers bij zijn uiteenzetting toevoegt dat het Internet of Things, waarbij zowat elk toestel verbonden is met een netwerk en dus data kan doorgeven, niet te complex mag zijn. “We moeten kijken naar wat Apple ons geleerd heeft. Het moet eenvoudig zijn;”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content