CIO Randy Mott op de schopstoel bij HP?
In de nieuwe strategische plannen voor HP, die ceo Leo Apotheker aan het afwerken is, wordt onder meer het management herschikt. Randy Mott zou één van de vertrekkers zijn.
In de nieuwe strategische plannen voor HP, die ceo Leo Apotheker aan het afwerken is, wordt onder meer het management herschikt. Randy Mott zou één van de vertrekkers zijn.
Dat schrijft althans The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zijn met het dossier. De nieuwe strategie van HP zal onder meer inhouden dat HP meer zal investeren in software, netwerken en opslag. Die activiteiten zijn veel winstgevender dan de pc- en serverbusiness van HP, klinkt het.
Een tweede element is een herschikking van het management. Zo zouden onder meer Ann Livermore, David Donatelli en Tom Hogan nieuwe taken krijgen. Anderen, en hier wordt cio Randy Mott genoemd, zouden waarschijnlijk vertrekken. Het definitieve rapport van Leo Apotheker zou waarschijnlijk in maart worden bekendgemaakt. Wijzigingen zijn dus zeker nog mogelijk.
Het mogelijke vertrek van Mott is op z’n minst opmerkelijk nieuws, want Mott wordt wel eens de “cio der cio’s” genoemd (hij is overigens ook de best betaalde cio ter wereld). Hij arriveerde in 2005 bij HP. Hij was door de toen nieuwe ceo Mark Hurd weggeplukt bij Dell. HP had dringend nood aan een volledige it-omschakeling, na overnames van Compaq en Digital Equipment.
Motts opdracht bestond erin ervoor te zorgen dat de mastodont HP opnieuw een gestroomlijnde, agressieve, soepele organisatie zou worden. Toen we bij Data News in 2008 een reportage over Mott brachten, was hij met zijn team bezig de infrastructuur van HP te hertekenen en het aantal datacenters te verlagen van 85 naar 3 gekoppelde installaties. Het aantal servers zou worden teruggebracht van 21.000 naar 14.000 door gevirtualiseerde geconsolideerde BladeSystem-servers te gebruiken. Het aantal applicaties moest van 5800 naar 1400 evolueren.
“Ik ben een fervent aanhanger van een gelijktijdige aanpak voor alles”, zei Mott destijds in Data News. “Ik heb maar al te vaak gezien hoe zaken worden opgesplitst in vijf verschillende programma’s, die dan nooit worden voltooid. Tegen dat je klaar bent met het tweede programma, zijn er alweer vijf nieuwe tweejarenplannen.” Ook de leuze “als het niet kapot is, hoef je het ook niet te herstellen”, als het over legaatsystemen gaat, is niet aan hem besteed. “Als je kijkt naar de kostprijs van it over de afgelopen 15 jaar, is die sneller gestegen dan de verschillende economieën in de wereld. Dat is geen goede zaak. Alle kosten voor personeel en ondersteuning gaan naar het onderhoud van die systemen. Het feit dat we niets weggooien belet ons om een maximale rendabiliteit te behalen.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier