Daniel Lebeau is CIO of the Year 2010

Daniel Lebeau, vice president management & information systems bij GSK Biologicals, is door Data News verkozen tot ‘CIO of the Year 2010’. Alain Conrath, directeur informatica bij de Christelijke Mutualiteiten, werd gelauwerd als ‘ICT Manager of the Year’. Daniel Lebeau werd door ruim 4.100 Data News-lezers in de top drie cio’s van België gestemd, naast Els Blaton van Axa en Sabine Everaet van Coca-Cola. Een uitgebreide jury van professoren, vooraanstaande it-persoonlijkheden en vertegenwoordigers van diverse gebruikersgroepen bekroonde hem uiteindelijk tot ‘CIO of the Year 2010’.

Daniel Lebeau, vice president management & information systems bij GSK Biologicals, is door Data News verkozen tot ‘CIO of the Year 2010’. Alain Conrath, directeur informatica bij de Christelijke Mutualiteiten, werd gelauwerd als ‘ICT Manager of the Year’.

Daniel Lebeau werd door ruim 4.100 Data News-lezers in de top drie cio’s van België gestemd, naast Els Blaton van Axa en Sabine Everaet van Coca-Cola. Een uitgebreide jury van professoren, vooraanstaande it-persoonlijkheden en vertegenwoordigers van diverse gebruikersgroepen bekroonde hem uiteindelijk tot ‘CIO of the Year 2010’.

Daniel Lebeau kreeg de titel ‘CIO of the Year 2010’ op basis van leiderschap & realisatie, impact op het bedrijf, strategisch inzicht en visibiliteit op de Belgische ict-markt. De burgerlijk ingenieur startte zijn loopbaan bij Euratom maar begon in 1991 als it-manager bij Kraft Foods. Negen jaar later startte hij als vice president management & information systems bij GSK Biologicals. Zijn trefwoorden zijn vereenvoudiging, verregaande integratie, optimalisatie en kwaliteit.

De kandidaten van de ‘ICT Manager of the Year’ van hun kant moesten één recent project komen verdedigen voor een academische jury. Opvallend is dat Alain Conrath van CM al voor de tweede keer de titel in de wacht sleept. In 2008 was hij al de Data News ict-manager van het jaar. Deze keer haalde hij het met zijn project ‘REFAC’, een facturatie- en opvolgingsysteem om de betalingen te versnellen en de relatie met de ziekenhuizen te optimatilisen.

De awards werden overhandigd tijdens het ‘ICT Manager Contest 2010’-event van Data News in het Belgacom Surfhouse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content