Didier Bellens officieel ontslagen bij Belgacom

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het is officieel: de regering heeft beslist Belgacom-topman Didier Bellens te ontslaan. Hij krijgt geen ontslagvergoeding.

Didier Bellens, de ceo van het telecombedrijf Belgacom, is officieel ontslagen door de regering. Hij krijgt geen ontslagvergoeding.

De regering gaat zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger voor Bellens en vraagt dat het renumeratiecomité een voorstel formuleert over diens verloning. De voorzitter van de raad van bestuur en één of meerdere leden van het dirctiecomité zullen intussen Bellens’ taken overneemt.

De topman maakte volgens het kernkabinet een zogenaamde zware fout, onder meer door kritiek te uiten op de Belgische staat (“de slechtste aandeelhouder uit mijn carrière) en op premier Elio Di Rupo (“hij is als een klein kind die op het einde van het jaar om zijn Sinterklaas komt”).

Verder kwam Bellens de laatste tijd negatief in het nieuws met zijn vastgoedpraktijken, zijn kritiek op CD&V-kamerlid Roel Deseyn en de promovatie van zijn beschermelinge tot directeur Public Affairs.

Didier Bellens had voor de bekendmaking van zijn ontslag nog een aanvraag ingediend voor een ontslagvergoeding van 800.000 euro. Die krijg hij dus niet. Maar wellicht gaat hij dit wel aanvechten in de rechtbank.

Hoe moet Belgacom nu verder zonder Bellens? “Een interim-opvolger zal weinig veranderingen aanbrengen in het beleid dat Bellens bepaald heeft”, denkt Data News-hoofdredacteur Luc Blyaert. “Maar een nieuwe topman – die zo goed als zeker van buiten het bedrijf komt – zal wel willen scoren en dus voor nieuwe opties kiezen. Dat kan intern voor onrust zorgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content