Dilissen mag drie jaar aanblijven bij Belgacom

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Er bestaat een consensus in de regering om het mandaat van Theo Dilissen als voorzitter van de raad van bestuur van telecombedrijf Belgacom tijdelijk te verlengen.

Er bestaat een consensus in de regering om het mandaat van Theo Dilissen als voorzitter van de raad van bestuur van telecombedrijf Belgacom tijdelijk te verlengen.

Normaal loopt een bestuursmandaat bij Belgacom zes jaar, maar Dilissen zou door vicepremier en minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V) voorgedragen worden voor een periode van drie jaar. Dat bericht De Standaard.

Vicepremier Steven Vanackere zegt dat het niet gezien mag worden als een halve termijn. Ook bij de Nationale Bank van België koos de regering voor een kort mandaat.

“Je mag dat niet als een halve maatregel zien”, zei Vanackere. “De termijnen van de overheidsmandaten lopen nogal uiteen. Dat zou eens meer afgestemd moeten worden. Ik vind het logisch dat een mandaat van een voorzitter dat van een regeerperiode niet overtreft. Als regering moet je je vertrouwen in het uitgeoefende mandaat kunnen uiten.”

Dilissens mandaat loopt al op 1 maart af. Maar Vanackere zegt dat de benoeming pas volgende week vrijdag, op 6 maart, voorgelegd kan worden aan de regering.

Dilissen werd in oktober 2004 onverwachts als voorzitter van Belgacom voorgedragen door toenmalig minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte (sp.a), na het loonschandaal rond de vroegere Belgacom-voorzitter Jan Coene bij weefgetouwenfabrikant Picanol, waar Coene ceo was. De jongste jaren had Dilissen een Open VLD-etiket, terwijl sommigen zeggen dat hij recent toenadering vond bij CD&V.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content