Ex-Telenet-topman Dann Rogge naar Fifthplay

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Dann Rogge, die gedurende tien jaar instond voor product marketing en management bij Telenet, wordt nu Business Unit Director voor InCityS bij Fifthplay.

Dann Rogge, die gedurende tien jaar instond voor product marketing en management bij Telenet, wordt nu Business Unit Director voor InCityS bij Fifthplay.

Fifthplay, dochter van de Niko Group en gespecialiseerd in technologie voor ‘slimme woningen’, haalt Rogge in huis om het InCityS-platform verder uit te bouwen. InCityS werd een klein jaar geleden aan het grote publiek voorgesteld met een testproject in Sint-Niklaas. Het moet een soort virtueel stadsnetwerk creëren waarlangs burgers allerlei diensten kunnen aanspreken, van het bestellen van een brood bij de bakker tot het vastleggen van een doktersafspraak. Rogge moet het platform zowel binnen als buiten Sint-Niklaas wat meer proberen in te burgeren.

Dann Rogge, die toegepaste economische wetenschappen studeerde, begon zijn carrière bij Sony Europe, waar hij verschillende functies vervulde. In 2000 kwam hij aan boord bij Telenet, waar hij al snel director product marketing voor internet en later telefonie werd. Uiteindelijk werd hij er vice president product management, met ook de business units internet en mobile onder zijn hoede.

In oktober 2010 vertrok hij bij Telenet en begon als zelfstandig consultant, onder meer in samenwerking met ex-Belgacom-topman Stijn Vander Plaetse. Hij richtte ook Nomatime op, een soort zoek- en reservatiewebsite voor werkruimtes en vergaderzalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content