Google bouwt nieuwe vestiging in Londen die tot 3.000 nieuwe banen moet opleveren

© REUTERS

De Amerikaanse internetreus Google gaat in het centrum van Londen een nieuwe vestiging neerpoten. Daar zouden tegen 2020 tot 3.000 nieuwe werknemers aan de slag kunnen gaan. De dinsdag aangekondigde investering komt er te midden van de Brexit-onzekerheid.

Het nieuwe gebouw komt er op Googles campus in King’s Cross. “CEO Sundar Pichai heeft vandaag de bouw bevestigd van een nieuw gebouw op de campus King’s Cross – het eerste gebouw buiten de VS dat volledig bedacht en eigendom zal zijn van Google”, klinkt het in een mededeling. Er zouden volgens bedrijfsbronnen tot 3.000 nieuwe jobs kunnen bijkomen. Dat zou het totaal in het Verenigd Koninkrijk brengen op 7.000, meldt ook de omroep BBC.

Verenigd Koninkrijk blijft interessant

In een interview met de BBC zegt de CEO dat het Verenigd Koninkrijk nog steeds aantrekkelijk is voor bedrijven. Open grenzen en het vrij verkeer van geschoolde migranten zijn “absoluut” belangrijk voor het succes van de technologische sector in het land. Bronnen bij bedrijven voegen eraan toe dat indien er bijkomende ‘barrières’ komen voor dergelijke migratie nu het land zichzelf uit de EU heeft gestemd, sommige investeringen van Google wel bedreigd zouden kunnen worden.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content