Google schrapt 4000 jobs bij Motorola

Een op de vijf jobs bij Motorola moet verdwijnen.

De smartphonefabrikant Motorola staat na de overname door zoekgigant Google voor een massale herstructurering. Een op de vijf jobs moet verdwijnen. Dat schrijven de krant New York Times en de blog All Things Digital op basis van bronnen dichtbij de top van het bedrijf.

Het personeelsbestand moet afslanken met 20 procent. Motorola telt in totaal zo’n 20.000 medewerkers. Het gaat bijgevolg om zo’n bedreigde 4.000 jobs, waarvan een derde in de Verenigde Staten zal sneuvelen. Daarnaast moet een derde van de 94 kantoren wereldwijd sluiten.

Met die herstructurering wil Google de smartphoneproducent Motorola opnieuw uitvinden. Google kocht Motorola Mobility op voor 12,5 miljard dollar (10,2 miljard euro). Algemeen werd aangenomen dat het om een defensieve overname gaat. Google kreeg zo immers meer dan 17.000 patenten van Motorola in bezit.

Motorola wil zich terugtrekken uit markten die niet rendabel zijn, apparatuur goedkoper produceren en het aantal modellen reduceren, verklaarde Motorola-topman Dennis Woodside eerder in een interview.

Bron: Belga

Partner Content