HP ontslaat Leo Apotheker

Meg Whitman, ex-eBay, wordt nieuwe ceo.

Meg Whitman, ex-eBay, wordt nieuwe ceo.

De geruchten van gisteren bleken te kloppen: Leo Apotheker, ceo van HP, is door het bestuur van HP ontslagen. Apotheker, die Mark Hurd op 1 november 2010 opvolgde, heeft het nog geen jaar volgehouden als ceo. Apotheker wordt vervangen door Meg Whitman. Zij was voorheen ceo van online marktplaats eBay en had even politieke ambities als gouverneur van California namens de Republikeinse partij.

Het bestuur van HP zegt dat Meg Whitman veel ervaring heeft opgedaan en over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Verder heeft Whitman veel kennis van de markt en de producten van HP, aldus het bestuur.

Leo Apotheker, die voor zijn komst bij HP 20 jaar voor SAP werkte, heeft drie zware kwartalen achter de rug. Sinds zijn aantreden is de waarde van een aandeel HP met 50 procent gekelderd. Daarnaast zijn klanten en ict-dienstverleners zeer verbaasd dat hij de pc-divisie PSG wil verkopen. HP krijgt ook veel kritiek op de voorgenomen aankoop van beheersoftwarespecialist Autonomy, waar Apotheker 10,3 miljard dollar voor over heeft. Volgens veel analisten is dat bedrag veel te hoog.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content