Hurd naar Dell, Oracle, GM?

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het stof rond het vertrek van Mark Hurd bij HP is nog niet geheel gaan liggen, of de speculaties over zijn toekomstig emplooi doen al de ronde. Fortune heeft bij monde van Adam Lashinsky in ieder geval al een lijstje van mogelijke bestemmingen waar Mark Hurd zijn diensten goed kan laten renderen. Bovenaan het lijstje staat Dell, waar Hurd’s talenten inzake operationele efficiëntie (om niet te zeggen besparingen) allicht welkom zijn. Bij Dell zou hij wel in een bedrijf opduiken dat in een aantal opzichten een absoluut rechtstreekse concurrent van HP is, wat dus eventueel tot protest van dat laatste bedrijf zou kunnen leiden.

Het stof rond het vertrek van Mark Hurd bij HP is nog niet geheel gaan liggen, of de speculaties over zijn toekomstig emplooi doen al de ronde.

Fortune heeft bij monde van Adam Lashinsky in ieder geval al een lijstje van mogelijke bestemmingen waar Mark Hurd zijn diensten goed kan laten renderen.

Bovenaan het lijstje staat Dell, waar Hurd’s talenten inzake operationele efficiëntie (om niet te zeggen besparingen) allicht welkom zijn. Bij Dell zou hij wel in een bedrijf opduiken dat in een aantal opzichten een absoluut rechtstreekse concurrent van HP is, wat dus eventueel tot protest van dat laatste bedrijf zou kunnen leiden.

Een tweede kandidaat is Oracle. Niet alleen heeft Oracle-baas Larry Ellison een vurige verdediging van Mark Hurd gebracht, maar tevens zou Hurd een bijzonder geschikte figuur zijn om de hardware-business van Oracle (lees: Sun-systemen) te beheren. Dat zou dan in een klap de hardware-expertise in het in wezen softwaregerichte bedrijf op een hoger niveau tillen.

Een derde mogelijkheid zou General Motors zijn. Dat bedrijf zoekt allicht een meer permanente baas en heeft bewezen ook naar personen buiten de auto-branche te kijken. Ook hier zouden de talenten inzake herstructurering, besparing en operationele efficiëntie goed uitkomen.

Volgens de New York Times zou Hurd allicht ook door een privé-investeringsmaatschappij kunnen worden gevraagd om een ict-bedrijf te gaan leiden.

Kortom, het lijkt erop alsof Mark Hurd zijn ‘faux pas’ toch snel zou kunnen laten volgen door een lucratieve overstap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content