iPod-topman verlaat Apple

Tony Fadell, die Apples iPod-divisie leidt, verlaat het bedrijf. Hij wordt vervangen door IBM’er Mark Papermaster.

Tony Fadell, die Apples iPod-divisie leidt, verlaat het bedrijf. Hij wordt vervangen door IBM’er Mark Papermaster.

Fadell vertrekt samen met zijn vrouw Danielle Lambert, die vice president was voor human resources bij Apple. Volgens het bedrijf zouden ze meer tijd aan hun jonge gezin willen spenderen.

Fadell wordt beschouwd als één van de geestelijke vaders van de iPod. Hij kwam aan bij Apple als eerste lid van het iPod-ingenieursteam. In 2004 werd hij vice-president van de afdeling. Sinds 2006 was hij senior vice president of devices hardware engineering. Zo stond hij ook mee aan de wieg van de iPhone. Fadell werd vaak genoemd als een van de mogelijke opvolgers voor Steve Jobs.

Hij zal worden opgevolgd door Mark Papermaster. Vorige week raakte bekend dat hij zou overstappen van IBM, waar hij vice president of microprocessor technology was. IBM kon daar niet mee lachen en klaagde Papermaster aan. In diens contract staat namelijk dat hij niet onmiddellijk voor een concurrent mag werden als hij IBM verlaat. De hele kwestie ligt extra gevoelig omdat IBM tot 2005 de PowerPc-processors bouwde voor Apple. Nadien stapte Apple over naar Intel-chips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content