Joachim Lauwers gaat VanRoey leiden

Joachim Lauwers, de nieuwe CEO van VanRoey. © Alex Harris
Pieterjan Van Leemputten

Na elf jaar bij Dstny wordt Joachim Lauwers de nieuwe CEO bij managed ICT provider VanRoey, waar hij oprichter Pat Van Roey opvolgt. Onder Lauwers wil het bedrijf stevig uitbreiden.

VanRoey is al meer dan dertig jaar een gevestigde waarde in de Kempen en daarbuiten. Het bedrijf legt zich toe op ICT-dienstverlening op de kmo-markt. Maar het legt zich ook sterk toe op managed services. Vandaag bedient het bedrijven van vijftig tot duizend mensen met een eigen team van 220 mensen.

Bezieler Pat Van Roey blijft aan als voorzitter van de raad van bestuur. De dagelijkse leiding gaat naar Joachim Lauwers. Hij stond meer dan tien jaar aan het hoofd van de Belgische tak van cloudcommunicatiebedrijf Dstny, een periode waarin dat bedrijf enorm groeide. Bij Dstny wordt hij opgevolgd door Kris De Schepper.

‘Na 30 jaar leiding te hebben gegeven aan dit geweldige en toonaangevende ICT bedrijf, is het tijd om de fakkel door te geven,’ zegt aftredend CEO Pat Van Roey. ‘Ik ben trots het topteam dat er staat en kijk ernaar uit de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur op me te nemen om zo VanRoey in die hoedanigheid te blijven dienen. Met Joachim Lauwers als nieuwe CEO aan het roer, ben ik ervan overtuigd dat we in uitstekende handen zijn.’

Uitbreiden in België

Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in Turnhout met vestigingen in Geel, Antwerpen, Mechelen en sinds kort Houthalen-Helchteren. Met die ervaring moet Lauwers ook VanRoey verder geografisch laten groeien.

‘In eerste instantie is dat binnen Vlaanderen en België, en op langere termijn internationaal,’ zegt Lauwers daarover aan Data News. De focus blijft daarbij op de kmo liggen, al is dat in een kmo-land als België een breed begrip.

‘We mikken niet op de zeer grote bedrijven, maar wel op bedrijven tot duizend werkplekken. Daar willen we ook onze managed services uitbreiden want we merken dat bedrijven expertise zoeken in security, netwerken of andere IT-domeinen en die leveren we graag op projectbasis. Het tweede aspect is dat bedrijven niet genoeg mensen vinden, of dat de technologie te complex is om het zelf te doen. Voor hen leveren we outsourcing in de vorm van managed werkplekken.’

VanRoey kreeg in 2022 een investering van Fortino Capital, waarmee het investeringsbedrijf de helft van de aandelen in handen kreeg. Met die injectie was het al de ambitie om verder te groeien. Begin dit jaar kon het ook haar securitycontract bij Smals, dat sinds 2015 loopt, met vijf jaar verlengen. Eerder dit jaar won het bedrijf ook een Data News Award in de categorie IT Services SMB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content