KPN Group Belgium sluit zelf akkoord met werknemers
De directie van KPN Group Belgium heeft, buiten de vakbonden om, een akkoord bereikt met de over te nemen werknemers.
De directie van KPN Group Belgium heeft, buiten de vakbonden om, een akkoord bereikt met de over te nemen werknemers.
De directie van telecomoperator KPN Group Belgium (Base) heeft voor het weekend zelf een akkoord bereikt met de 34 personeelsleden van de consumentenafdeling van KPN Belgium uit Wemmel. Die maakten vanaf 1 mei de overstap maken naar de hoofdzetel van KPN Group Belgium in Sint-Lambrechts-Woluwe. De vakbonden, met wie de directie de afgelopen dagen herhaaldelijk overhoop lag, werden niet bij dit overleg betrokken.
De LBC-vakbond uitte vorige week kritiek op het feit dat de directie collectief overleg ontweek en de overname kennelijk wou afhandelen via individuele gesprekken. Na tussenkomst van een sociaal bemiddelaar was er deze week enkele dagen overleg. Dat resulteerde in een nieuw directievoorstel dat vorige donderdag echter door de werknemers werd verworpen. Volgens de vakbonden gebeurde dat onder meer wegens te vage teksten inzake uurroosters. De directie reageerde door te stellen dat haar
voorstel de situatie voor alle werknemers verbeterde en hekelde scherp de houding van het LBC.
De directie liet vrijdag in een mededeling weten dat ze zelf overleg gepleegd heeft met de voltallige groep van personeelsleden en dat er op hun vraag opnieuw gestemd is over de voorstellen en plannen. “Tijdens deze stemming in afwezigheid van de directie is het voorstel aanvaard met 30 stemmen voor, 1 onthouding en 3 afwezigen.”
De vakbonden reageerden vrijdag negatief. “Dit soort praktijken zijn niet de gezonde manier om aan sociaal overleg te doen. We zijn momenteel aan het bekijken hoe we hierop gaan reageren”, aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC). De directie had de vakbonden uitgenodigd om het voorstel te ondertekenen maar die hielden de boot af. “Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft op basis van de consultatie die wij gedaan hebben onder het personeel immers nog een aantal vragen die de directie nog niet beantwoord heeft. Deze hebben onder meer betrekking op de uurroosters en op de uitstapregeling voor het personeel dat zich in de eerste periode van 6 maanden niet goed voelt in het nieuwe bedrijf. Als men wil ingaan op die vragen is de ondertekening in de toekomst niet uit te sluiten”, aldus Veekman.
Bron: Belga
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier