Kurt Callewaert ruilt Howest voor Capyx

Kurt Callewaert © Living Tomorrow (YouTube)
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Cybersecurityexpert Kurt Callewaert zet een punt achter zijn academische carrière. Hij trekt naar IT-bedrijf Capyx waar hij de cybersecurity-afdeling aanstuurt.

Het nieuwe academiejaar is bij Howest gestart zonder Kurt Callewaert. De cybersecurity-expert zette het onderwerp bij Howest duidelijk op de kaart, met onder meer ook de oprichting van een internationale opleiding rond cybersecurity. Meer dan twintig jaar lang was hij docent en onderzoeker bij Howest: Hogeschool West-Vlaanderen. De laatste jaren was Callewaert ook valorisatiemanager Digitale Transformatie bij Howest, dat overigens deel uitmaakt van de Associatie Universiteit Gent (AUGent).

Capyx brengt Cybeats naar België

Sinds juli is Callewaert nu aan de slag bij de Brusselse IT-dienstenleverancier Capyx als Business line Director Cybersecurity. Met ondertussen al de eerste resultaten: zo kondigt Capyx een commercieel partnership aan waarbij het IT-bedrijf de oplossingen van Cybeats zal verdelen in ons land en Luxemburg.

Cybeats Technologies Corp. – zoals het bedrijf voluit heet – is een specialist in ‘software supply chain security’. Capyx wordt dus een value-added reseller van die oplossingen: een partnership dat je vooral in het licht moet zien van de nieuwe, strege reguleringen die Europa alsmaar meer oplegt. Denk aan NIS2, de EU Cyber Resilience Act (CRA) en de Digital Operational Resilience Act (DORA) die er op mikken om de toeleveringsketens in software volledig te beveiligen. ‘De samenwerking met Cybeats is onze volgende stap in het aanbieden van oplossingen om de cyberbeveiliging te verbeteren en de kritieke bedrijfsmiddelen van onze klanten te beschermen’, zegt Kurt Callewaert. ‘Samen willen we ook innoveren en onze verdediging versterken tegen evoluerende bedreigingen in het digitale landschap’, voegt hij daar nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content