Luc Opdebeeck gaat Enterprise afdeling HP Belux leiden

© belga
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Er is een opvolger voor Geert Rottier gevonden. Luc opdebeeck wordt de nieuwe General Manager Enterprise Group en Managing Director BeLux bij Hewlett Packard.

Met Opdebeeck haalt HP heel wat kennis en managementervaring in huis op zowel landelijk, regionaal als Europees niveau. Van 2000 tot 2006 was hij managing Belux director van Sun Microsystems waarna hij doorgroeide tot Europees vicepresident. Tussen 2010 en 2012 was hij Senior vice president Emea bij Oracle. De afgelopen twee jaar was hij onder meer actief met een bedrijf rond bio-energie. Eerder werkte hij ook voor Apple en Microsoft.

De nieuwe topman vervangt Geert Rottier die na zeventien jaar HP verlaat en naar Belgacom verhuist om er directeur corporate markets te worden.

Voor HP is het de tweede wissel op minder dan een jaar tijd. In februari raakte bekend dat Eric Van Bael promoveert naar een Europese functie. In maart schreven dat Rottier hem zou opvolgen maar tegen november liet Rottier verstaan dat hij vanaf eind dit jaar HP inruilt voor Belgacom.

Herbert Wormgoor, woordvoerder bij HP, bevestigt de aanstelling van Luc Opdebeeck per 1 december. Hij neemt een dubbele rol op zich, van zowel managing director HP Belux als country manager van de enterprise group. In die laatste functie is het zijn uitdrukkelijke taak om de business unit opnieuw met winst te laten aanknopen. Luc Opdebeeck en Geert Rottier zullen de komende weken wel nog samenwerken aan een soepele overgang.

Op zijn eerste werkdag wordt Luc Opdebeeck overigens meteen voor de leeuwen gegooid: hij tekent present op het HP Discover event in Barcelona dat vandaag van start gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content