Meeste IT’ers willen bijleren om relevant te blijven

De snelle evolutie van informatica jaagt IT’ers naar de schoolbanken. Bijna acht op tien overweegt exta opleidingen.

De snelle evolutie van informatica jaagt IT’ers naar de schoolbanken. Bijna acht op tien overweegt exta opleidingen.

De bewering komt van Tech Pro Research dat wereldwijd een rondvraag deed bij 1.156 IT professionals. Daarbij stel het researchbureau dat IT’ers vandaag eerder generalisten dan specialisten moeten zijn die hun brede capaciteiten op verschillende plaatsen kunnen inzetten.

Ze becijferen dat 59 procent van de respondenten bezorgd is dat hun huidige skillset op termijn overbodig wordt. 7 procent zegt het niet te weten. 34 procent maakt zich geen zorgen. Bij die laatste groep zitten volgens Tech Pro Research de respondenten die aangeven dat ze gaan bijstuderen of met pensioen gaan of uit de sector stappen.

Gevraagd naar de plannen om zich bij te scholen, zegt 32 procent extra certificaties te willen halen in de huidige functie. Een kwart zegt dit te doen buiten de huidige job. Tien procent wil een bachelor- of masterdiploma halen en nog eens tien procent mikt op een diploma buiten de IT-sector, bijvoorbeeld een MBA. Slechts 23 procent geeft aan dat er geen plannen zijn om verder te studeren.

In Data News van 5/09/2014 gaan we verder in op tablets en smartboards in de klas. Abonnees kunnen hier het artikel van februari nalezen over mensen in de IT-sector die voor of tijdens hun carrièrre voor een MBA gingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content