Nieuwe Benelux-baas CA krijgt al promotie

Benelux-directeur Wytze Rijkmans van softwareleverancier CA wordt verkoopdirecteur in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Benelux-directeur Wytze Rijkmans van softwareleverancier CA wordt verkoopdirecteur in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

CA reorganiseerde het afgelopen jaar zijn verkoopteam in de Benelux. De herstructurering dient als voorbeeld voor andere landenkantoren. Rijkmans wordt verantwoordelijk voor de herstructurering in Midden-Europa.

CA wil de klant meer centraal stellen bij de verkoop van zijn producten, vertelde Rijkmans al eerder aan onze collega’s van Computable. Vroeger was het bedrijf vooral bezig met de verkoop van het product en niet zo zeer met het oplossen van een probleem voor de klant. Daarin wilde Rijkmans verandering brengen. Hij stelde daarom twintig nieuwe werknemers aan bij de Benelux-organisatie, voornamelijk consultants.

Rijkmans werkt nog maar sinds september 2009 bij de softwareleverancier. Hij verving er Bennie Peleman. Daarvoor was hij directeur Nederland van de divisie Software & Solutions van ict-leverancier HP. Hij kwam bij HP terecht nadat het ict-bedrijf Mercury overnam. Daar was Rijkmans algemeen directeur Nederland.

De softwareleverancier veranderde veel in het management, zowel in het internationale als het Europese team. Ceo John Swainson ging in september 2009 met pensioen. Hij werd vervangen door Bill McCracken. Patrick Starck, voorheen corporate senior vice president en head of sales voor CA in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, werd corporate senior vice president en bestuursvoorzitter van CA in Europa. Kevin Tumulty volgde Starck op als Europees verkoophoofd.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content