Nokia Siemens Networks schrapt 127 banen in België

De telecomjoint-venture Nokia Siemens Networks schrapt 127 banen in België, zo maakt Leo Lauwerysen van de christelijke bediendebond LBC bekend. Het bedrijf heeft vestigingen in Herentals, Eigenbrakel en Diegem. De herstructurering maakt deel uit van een wereldwijde besparingsoperatie waarbij 17.000 banen sneuvelen, bijna een kwart van het totale personeelsbestand. De besparingsplannen werden in november vorig jaar aangekondigd, als antwoord op de toenemende concurrentie in de sector van netwerkuitrusting. De Duits-Finse joint-venture, die structureel verlieslatend is, hoopt met de herstructurering jaarlijks 1 miljard euro kosten te besparen.

De telecomjoint-venture Nokia Siemens Networks schrapt 127 banen in België, zo maakt Leo Lauwerysen van de christelijke bediendebond LBC bekend. Het bedrijf heeft vestigingen in Herentals, Eigenbrakel en Diegem. De herstructurering maakt deel uit van een wereldwijde besparingsoperatie waarbij 17.000 banen sneuvelen, bijna een kwart van het totale personeelsbestand.

De besparingsplannen werden in november vorig jaar aangekondigd, als antwoord op de toenemende concurrentie in de sector van netwerkuitrusting. De Duits-Finse joint-venture, die structureel verlieslatend is, hoopt met de herstructurering jaarlijks 1 miljard euro kosten te besparen.

Vandaag werden de details van de besparingen per land bekendgemaakt. Voor België gaat het om 127 jobs die moeten verdwijnen. Zwaarst getroffen is Duitsland, waar 2.900 van de 9.100 arbeidsplaatsen worden geschrapt. De productie wordt er toegespitst op vijf locaties. In Finland gaat het om 1.200 ontslagen.

De herstructurering die Nokia Siemens Networks in ons land wil doorvoeren, omvat de geplande sluiting van de vestigingen in Diegem en Eigenbrakel. Daarbij staan respectievelijk 39 en 19 jobs op de tocht. Van de 127 jobs die het bedrijf aankondigt te schrappen, verdwijnen de 69 overige in de vestiging in Herentals.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content