Nummer twee van Twitter stapt op

© REUTERS

Anthony Noto, operationeel directeur van Twitter, wordt de nieuwe CEO van de Amerikaanse financiële dienstverlener SoFi.

SoFi is een van de meest waardevolle financiële technologiestart-ups in de VS. De start-up kreeg vorig jaar wel een reputatieklap na beschuldigingen van seksuele intimidatie. CEO Mike Cagney nam daardoor in september ontslag, waarna Tom Hutton de teugels overnam als interim-CEO. Sindsdien was de start-up, die online leningen aanbiedt, op zoek naar een nieuwe algemeen directeur.

Die is nu bekend: vanaf 1 maart zal Anthony Noto SoFi leiden. Met een verleden in de financiële wereld lijkt hij daarvoor de geknipte man. Als adviseur van Goldman Sachs begeleidde hij onder meer de beursgang van Twitter. In 2014 werd hij financieel directeur van Twitter en sinds november 2016 was hij er COO. De live videostreamingdienst was een van zijn paradepaardjes.

De verantwoordelijkheden van Noto bij Twitter worden nu overgenomen door andere leden van het leiderschap bij de microblogsite. “Anthony was een ongelooflijke pleitbezorger voor Twitter en een vertrouwde partner voor mij en het leidinggevende team”, aldus Jack Dorsey, CEO van Twitter in een persbericht.

Twitter verliest ook topvrouw aan Coinbase

Maandag raakte ook bekend dat de Vice President of Operations van Twitter, Tina Bhatnagar, overstapt naar Coinbase, een van de grootste marktplaatsen voor cryptomunten. Door de toegenomen populariteit kon dat plaform de vragen van gebruikers amper nog beantwoorden. Door de aanstelling van een VP of Operations en door haar support team te verdubbelen wil Coinbase haar gebruikers vanaf april op elk uur van de dag telefonisch te woord kunnen staan.

Partner Content