Onderhandelingen bij KPN Group Belgium starten maandag

Directie en vakbonden bij telecomoperator KPN Group Belgium (Base) starten maandag onderhandelingen.

Directie en vakbonden bij telecomoperator KPN Group Belgium (Base) starten maandag onderhandelingen. Die moeten nog voor 1 mei moeten resulteren in een cao voor de overname van circa 30 medewerkers van de afdeling consumentenafdeling van KPN Belgium.

Een en ander is afgesproken tijdens een door de vakbonden aangevraagde verzoeningsvergadering op het ministerie van tewerkstelling.

In maart raakte bekend dat de zakelijke afdeling van KPN Belgium (ex-Versatel) overgenomen werd door Mobistar. De consumentenafdeling komt in handen van KPN Group Belgium. De vakbonden uitten deze week in een mededeling kritiek op het feit dat de directie iedere vorm van collectief overleg hierover ontweek en zich beperkte tot het voeren van individuele gesprekken met werknemers, wat de directie overigens prompt ontkende.

“In de CAO zal worden vastgelegd welke opzegvergoeding de medewerkers zullen genieten die hun ontslag krijgen. Verder zal er een procedure afgesproken worden voor medewerkers die integratieproblemen hebben. Het verzoeningbureau beveelt ook aan dat er een regeling komt voor het aantal verlofdagen en meer info en transparantie omtrent de algemene loon- en arbeidsvoorwaarden”, aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC).

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content