Microsoft wil Waalse kmo’s AI bijbrengen

© Beeld gegenereerd door Adobe Firefly.
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Softwaregigant Microsoft wil kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) in Wallonië de beginselen van artificiële intelligentie bijbrengen. Het sloot daarover een partnerschap met het technologiecentrum MIC (Meet, Innovate, Create) in Bergen.

De ambitie van de samenwerking, ‘IAttitude’ genaamd, is om 300.000 Walen de komende drie jaar een basiskennis generatieve AI (voor de creatie van onder meer tekst, beeld en geluid) te geven. Dat moet helpen om de achterstand weg te werken die België en vooral Wallonië heeft inzake digitale competenties tegenover de buurlanden. Slechts 59 procent van de werknemers in België en 55 procent in Wallonië beschikken over digitale vaardigheden van gemiddeld of hoger niveau, tegenover meer dan 80 procent in Nederland.

Catalogus

In samenwerking met Microsoft zal het MIC voortaan gratis een catalogus van AI-opleidingen ter beschikking stellen om de ontwikkeling van vaardigheden aan te moedigen. Het programma omvat ook workshops, coaching en certificeringen die waardevol zijn op de arbeidsmarkt.

Volgens de twee partners kan generatieve AI ondernemingen helpen om hun interne processen te optimaliseren, hun productiviteit te verhogen en hun concurrentievermogen te verbeteren. Het MIC, gevestigd in Bergen, viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content