Peter Cosman met Agfa Healthcare naar Brazilië

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Na 18 jaar in de IT-afdeling van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jan in Brugge, pakt Peter Cosman zijn koffers en trekt hij voor Agfa Healthcare naar Brazilië.

Na 18 jaar in de IT-afdeling van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jan in Brugge, pakt Peter Cosman zijn koffers en trekt hij voor Agfa Healthcare naar Brazilië. “Het was tijd voor iets anders. Ik word er straks 40. Het is dus het ideale moment,” vertelt Peter Cosman die op 14 april naar Sao Paulo in Brazilië vertrekt. Zijn moutainbike en koersfiets gaan alvast mee. Ook zijn bergschoenen want Peter Cosman is tevens een verwoed wandelaar en heeft al heel wat meerdaagse wandeltochten in de Zuid-Amerikaanse bergen ondernomen.

Peter Cosman haalde aan de Hogeschool van West-Vlaanderen zijn graduaat toegepaste informatica, later aangevuld werd met een managementcursus over best ICT practices aan de Universiteit van Antwerpen.

Hij begon zijn loopbaan meteen bij het AZ Sint-Jan en groeide er gedurende 18 jaar door van programmeur tot ICT architect en team leader project manager.

Zijn overstap naar de leverancierskant mag niet helemaal verbazen want het Brugse ziekenhuis is een sterke afnemer van de producten van Agfa Healthcare. Peter Cosman zal die oplossingen als senior project manager nu ook verder zelf implementeren in Brazilië.

De timing voor zijn vertrek naar Brazilië lijkt alvast goed gekozen met het komende Wereldkampioenschap voetbal voor de deur en de Olympische spelen in 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content