Roel De Spiegeleer stuurt voortaan IT aan bij P&V Group

© P&V Group
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Roel De Spiegeleer ruilt Christelijke Mutualiteit in voor de verzekeringssector: P&V Group trekt hem aan als Director of IT.

Na een carrière van meer dan 13 jaar bij Christelijke Mutualiteit (CM) kiest De Spiegeleer dus nu voor een nieuwe uitdaging bij verzekeringsmaatschappij P&V Group. Hij is er deze maand gestart als Director of IT.

De Spiegeleer kan terugkijken op een sterk parcours bij CM, waar hij in 2011 startte als IT Development Manager maar al snel verder doorgroeide. De afgelopen jaren had hij al Director ICT de volledige eindverantwoordelijkheid over IT en alle toepassingen in het hart van het gezondheidsfonds.

Roel De Spiegeleer © DN

De afgelopen jaren zagen verschillende toepassingen het licht onder zijn leiding. Drie jaar geleden bijvoorbeeld al – ChatGPT bestond nog niet – zette CM artificial intelligence in om zelfs de meest cryptische doktersbriefjes te ontcijferen en zo de verwerking van het attest te automatiseren. Het is maar één voorbeeld van een project dat deel uitmaakt van de bredere digitale transformatie van de organisatie waar De Spiegeleer verantwoordelijk voor was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content