Sharp Benelux benoemt Rogier van Konijnenburg tot nieuwe IT Lead

© Sharp
Ronald Meeus
Ronald Meeus Freelance journalist

Sharp Benelux, de lokale afdeling van de Taiwanees-Japanse technologiereus, stelt Rogier van Konijnenburg aan als nieuwe IT Lead voor deze regio. Hij moet hier een cruciale rol spelen in de verdere ontwikkeling van de IT-services van het bedrijf.

Rogier van Konijnenburg heeft 25 jaar op de teller staan in de IT-sector. De Gelderlander begon zijn loopbaan als Head of Technical Services bij ANT Computer, doorliep verscheidene IT-functies doorheen zijn jaren, en maakte nu de overstap naar Sharp na enkele jaren de positie van Sales Director te hebben bekleed bij softwarebedrijf Thinkwise.

Bij Sharp zal Van Konijnenburg een sleutelrol spelen in de verdere ontwikkeling van de IT-services van de reus, naast Document en Visual Solutions een van de drie strategische pijlers van het bedrijf. “In een tijd waarin technologie essentieel is voor organisaties, kijk ik ernaar uit om onze klanten te ondersteunen met innovatieve en op maat gemaakte IT-oplossingen, waarmee ze hun productiviteit verhogen en hun organisatie toekomstbestendig maken”, oppert hij in een persbericht van het bedrijf.

Managed IT-diensten

Sharp Corporation zag in 1924 het levenslicht als elektronicafabrikant, maar breidde sinds de eeuwwisseling zijn activiteiten uit naar onder meer IT-diensten. Zeker sinds de Taiwanese reus Foxconn in 2016 een meerderheidsparticipatie nam in het bedrijf (die ondertussen geslonken is naar 34 procent), werd die focus naar informaticadiensten nog wat verscherpt. In de Benelux begon Sharp Corporation vorig jaar wat steviger in te zetten op managed IT-diensten. “We blijven ons inzetten om organisaties te ondersteunen met flexibele en schaalbare IT-oplossingen, die hen helpen efficiënt te groeien en snel in te spelen op technologische veranderingen”, benoemde Peter Hoorn, Managing Director bij Sharp Benelux, het in hetzelfde communiqué.

Ook Europese uitbreiding

Ook op Europees niveau haalde de IT Services-afdeling van Sharp een nieuwe kracht binnen. De Zwitser Roland Singer, met 35 jaar IT-ervaring, wordt er Vice President of IT Services. Hij kwam binnen de rangen van Sharp terecht na de overname van zijn bedrijf ITpoint Systems AG, gespecialiseerd in het bieden van geïntegreerde IT-oplossingen voor de moderne werkplek, in 2021. Die overname vormde toen ook het startschot voor Sharps Europese opmars in de IT-sector. Vanuit zijn nieuwe functie moet Singer de strategische uitbreiding van die Europese IT Service-portfolio overzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content