Spelen met poppenhuizen vormt toekomstige Technoladies
Drie jonge vrouwen, die wiskunde en wetenschappen studeerden, ontwikkelden Roominate, een nieuw soort speelgoed dat meisjes al op jonge leeftijd vertrouwd moet maken met technologie.
Drie jonge vrouwen, die wiskunde en wetenschappen studeerden, ontwikkelden Roominate, een nieuw soort speelgoed dat meisjes al op jonge leeftijd vertrouwd moet maken met technologie.
Als meisjes graag met poppenhuizen spelen, laat ze er dan ook wat van opsteken. Dat was de inspiratie voor het nieuwe speelgoed Roominate. Het team achter het project is ervan overtuigd dat door meisjes al op jong leeftijd ervaring te laten opdoen met techniek, wetenschap en bouwkunde, ze op latere leeftijd gemakkelijker zullen kiezen voor een studie in deze richtingen. Minder dan elf percent van de ingenieurs zijn momenteel vrouwen volgens het Roominate team.
Roominate bestaat uit een verzameling houten bouwcomponenten en elektrische onderdelen. Daarmee kunnen kinderen aan de slag om een interactief poppenhuis te bouwen en uit te rusten volgens eigen creativiteit. Ook kunnen ze de kamer van elektrische bedrading voorzien. De circuits werken met kleurcodes en voorzien lampjes of andere elektrische toestelletjes van stroom. Meerdere kamers kunnen bovendien met elkaar worden verbonden en ook op elkaar worden gestapeld.
De bouwcomponenten werden zo ontworpen dat met een minimaal aantal Roominate onderdelen muren en meubels gevormd kunnen worden. Aan de elektronica werd vanzelfsprekend veel zorg besteed. In het definitieve ontwerp worden Molex connectoren gebruikt die je ook in computers terugvindt. Ze voorkomen dat de kleine kindervingers de bedrading aanraken. Het ontwerp van de bedrading zorgt er ook voor dat de kinderen de batterij niet kunnen kortsluiten.
Roominate is momenteel nog een project op de fundingwebiste Kickstarter. Met nog vijftien dagen te gaan hebben de drie vrouwen al meer dan het dubbele van de vooropgezette 25.000 dollar vergaard. Eerder was er ook al een verglijkbaar initiatief met een Lego-bouwpakket. Binnen afzienbare tijd lopen er dus ongetwijfeld heel wat meer Technoladies rond.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier