Steve Ballmer vertrekt bij Microsoft

© Belga

Na de post van ceo geeft de voormalige topman ook zijn zetel in de raad van bestuur op.

De ex-ceo van Microsoft verlaat het bedrijf volledig met onmiddellijke ingang. Hij geeft zijn zetel in de raad van bestuur op om zich te focussen op andere activiteiten.

Ballmer werd een half jaar geleden vervangen door Satya Nadella, maar bleef in de raad van bestuur zetelen. In een open brief bedankt hij nu voor die functie. De immer enthousiaste Ballmer nam recent het NBA basketballteam de LA Clippers over, geeft les en heeft daarnaast nog andere activiteiten die het moeilijk maken om de functie nog vlot in te vullen.

Het vertrekkend bestuurslid zegt wel zijn aandelen in het bedrijf te houden. Ballmer bezit momenteel 4,04 procent van Microsoft en is daarmee de grootste onafhankelijke aandeelhouder. Oprichter Bill Gates bezit momenteel 3,81 procent.

In een reactie op de brief bedankt de nieuwe ceo, Satya Nadella, Ballmer voor zijn inzet van de afgelopen 34 jaar. Ballmer begon in 1980 bij het bedrijf en was daarmee de dertigste werknemer van het bedrijf. Als eerste business manager van het bedrijf groeide hij mee tot hij in 2000 werd benoemd als ceo. Een functie die hij tot begin dit jaar uitoefende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content