Surash Patel benoemd tot managing director van BICS

Surash Patel. © BICS/Proximus
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

De Proximus Groep heeft Surash Patel aangesteld als managing director van zijn internationale dochteronderneming BICS. Hij neemt de managementfuncties over die Proximus-topman Guillaume Boutin sinds februari op interimbasis bekleedde, nadat de toenmalige BICS-CEO Matteo Gatta op staande voet was ontslagen.

Surash Patel moet de positie van BICS in de telecommunicatiesector gaan versterken door de Global Network Enablement-activiteiten van de groep te leiden, in samenwerking met Telesign en Route Mobile. Als Proximus-dochter voorziet BICS wereldwijd in de bedrijfskritische behoeften van telecomspelers, virtuele netwerkoperatoren en serviceproviders.

Patel was voorheen actief bij Telesign, eveneens een dochteronderneming van de Proximus Groep. Als Vice President EMEA leidde hij de specialist in digitale identiteit naar een driecijferige groei in de regio. Hij stond verder aan de wieg van mGage Europe (een SaaS-leverancier voor mobiele CRM) en was managing director bij softwarebedrijf RealNetworks. Van 2018 tot 2021 was Patel ook vicevoorzitter van het Mobile Ecosystem Forum.

De nieuwe BICS-baas heeft een diploma in Electrical and Electronic Engineering van de Brunel University en een MBA van de London Business School.

Proximus ontslaat CEO van dochterbedrijf BICS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content